Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Yleisöopastus Hjalmar Munsterhjelmin näyttelyssä

August 11Klo:14.00

10€ – 18€

Yleisöopastuksella tutustutaan oppaan kanssa suomalaisen maisemataiteen klassikon Hjalmar Munsterhjelmin näyttelyyn ja taiteilijan tuotannon keskeisiin teoksiin.

Hjalmar Munsterhjelmin (1840–1905) tunnelmalliset kuvauksensa hämäläisestä maalais- ja järvenrantamaisemasta, talvisesta saaristosta ja öisestä kuutamosta ovat ihastuttaneet taideyleisöä ja -keräilijöitä kautta aikojen. Hämeenlinnan taidemuseon kesänäyttely esittelee rakastetun taiteilijan tunnetumpia ja merkittävimpiä teoksia.

Munsterhjelm oli suomalaisen maisemamaalauksen pioneereja ja ensimmäinen taiteilijamme, jonka teoksissa talvisen maiseman kuvaus sai merkittävän aseman. Kotimaisten aiheiden lisäksi hän maalasi myös teoksia Düsseldorfin vehmailta seuduilta sekä Etelä-Saksan jylhistä vuoristomaisemista. Munsterhjelm oli ensimmäinen Düsseldorfin taideakatemiasta valmistunut suomalaistaiteilija ja aktiivinen ja näkyvä hahmo ajan taide-elämässä.

Details

Date:
August 11
Time:
14.00
Cost:
10€ – 18€
Event Categories:
, , , , , , , , , , ,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/tapahtumat/#/
Ulkoinen linkki
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/tapahtumat/#/
Yleisö
yritystoiminta, vanhukset, nuoret, järjestöt, opiskelijat, yrittäjät, lapsiperheet, perheet (ryhmät), lapset (ikäryhmät), harrastajat, aikuiset, yritykset

Venue

Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna
Viipurintie 2
Hämeenlinna, 13200