Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Uskalla iloita! Naivistit Iittalassa -kesänäyttely 18.5.-25.8.2019

May 18Klo:10.00-August 25Klo:19.00

5€ – 20€

Uusia ja näyttelyyn palaavia taiteilijoita, ja monta muuta syytä iloon kesällä 2019.

Naivistit Iittalassa -kesänäyttely Uskalla iloita esittelee jälleen muutamia uusia taiteilijoita. Mukana on myös useampi näyttelyyn paluun tekevä taiteilija.”Uusia taiteilijoita ovat Kirsi Jalava Janakkalasta, Aura Kajas Helsingistä, runoilija Heli Laaksonen Raumalta ja Salla Lylynoja Valkeakoskelta. Paluun näyttelyyn tekevät Marit Björnegran Ruotsista, Aimo Katajainen Turusta, Anneli Kokkonen Lahdesta ja Tarja Polari Vantaalta,” kertoo Naivistit Iittalassa -säätiön asiamies Ulla Heinonen.

Näyttelyn kuraattori Hannu Castrénille kuratoinnin lähtökohtana ovat aina teokset. Näin on oltava, sillä vaikka uusia taiteilijoita otetaan ilolla vastaan, on näyttelyyn mahtuvien teosten määrä jotakuinkin vakio.
”Joskus kuratointi tuottaa iloisia yllätyksiä. Löytyy veistosten tekijöitä, kuten Aura Kajas, joka osoittautui vielä olevan tavanomaista tekijäkaartia nuorempaa ikäpolvea,” kertoo Hannu Castrén.

Runoilija naivistitaiteilijana

Raumalainen runoilija Heli Laaksonen esittäytyy ensimmäistä kertaa Naivistit Iittalassa -näyttelyssä kuvataiteilijana. Castrén toteaa, että Laaksosen töissä näkyy runoilijalle tyypillinen elämänilo arjessa ja arjen juhlistaminen naivismiin sopivalla tavalla.

Kesänäyttelyn julistetaiteilijaksi valittiin tänä vuonna huikean lahjakas Sergei Arhipov. Suomeen yli 20 vuotta sitten paluumuuttajana tulleen Arhipovin sukujuuret ovat äidin puolelta suomalaiset.

”Arhipovin töissä näkyy vaikutteita venäläisestä kansanperinteestä, konstruktivismista ja jopa kubismista. Hän hyödyntää taidehistoriaa erittäin mielenkiintoisella tavalla. Hänellä on sellaista lahjakkuutta, mikä kantaisi myös kuvittajan ammatissa,” Castrén luonnehtii.

Lisätiedot: Ulla Heinonen, asiamies, Naivistit Iittalassa -säätiö p. 040 5111466
Hannu Castrén, kuraattori, p. 050 5950759

Details

Start:
May 18Klo:10.00
End:
August 25Klo:19.00
Cost:
5€ – 20€
Event Categories:
, , , , , , , , , ,
Esteettömyys
Esteetön
Ulkoinen linkki
https://naivistit.fi/

Venue

Naivismikeskus, Hollaajantie 2, Hämeenlinna
Hollaajantie 2
Hämeenlinna, 14500