Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Taidemaalarin silmin -näyttelykierros

October 26Klo:14.00

8€ – 18€

Näyttelykierroksella hämäläiset taidemaalarit Minttu Saarinen ja Ismo Hyvärinen pohtivat Tommi Toija – Omia kuvia -näyttelyä ja nykytaiteen tilaa maalaustaiteen lähtökohdista sekä omien kokemustensa kautta. Näyttelykierros on osa Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken tunnetuimmista kuvanveistäjistämme. Toijan hämmentynein silmin katsovat hahmot ja niiden luoma omintakeinen maailma ovat löytäneet tiensä monien sydämiin. Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna. Mukana on useita taiteilijan tunnettuja veistoshahmoja – yksi viettää ikuista vappua, toinen näkee unia pimeässä ja kolmas puhaltaa saippuakuplia ylös korkeuksiin. Näyttelyssä on myös harvemmin nähtyjä rintakuvaveistoksia, croquis-piirroksia ja akvarelleja.

Tommi Toija rakentaa Hämeenlinnan taidemuseoon kokonaiselämyksen, jossa katsojalla on lupa samaistua ja heittäytyä. Näyttelyn teokset ovat taiteilijan omia kuvia, mutta myös muotokuvia nykyihmisestä ihmettelemässä ympärilleen levittäytyvää maailmaa. Tutut ihmisenä olemisen kysymykset, myös ne vaikeat ja vaietummat, saavat Toijan moniulotteisissa teoksissa paljastavan muodon. Teokset ovat syvästi inhimillisiä ja helposti lähestyttäviä. Niissä yhdistyy empatiaa herättävällä tavalla viattomuus ja kapina, lapsuus sekä iätön ja ajaton huumori.

Tommi Toija on helsinkiläinen kuvanveistäjä. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Taiteilija on toteuttanut julkisia veistoshankkeita muun muassa Riihimäelle, Jyväskylään ja Kotkaan ja hänen teoksiaan on monissa kotimaisissa taidekokoelmissa. Toija on valmistunut Kuvataideakatemiasta taiteen maisteriksi vuonna 2003.

Näyttelykierros kestää noin 30 min ja siihen voi osallistua museon sisäänpääsymaksulla.

Details

Date:
October 26
Time:
14.00
Cost:
8€ – 18€
Event Categories:
, , , , , , , ,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/nayttelyt/tommi-toija-omia-kuvia/
Ulkoinen linkki
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/
Ulkoinen linkki
https://www.painters.fi/90-vuotisjuhla/
Yleisö
aikuiset, nuoret, taidemuseot, lapset (ikäryhmät), opiskelijat, lapsiperheet, harrastajat, vanhukset, perheet (ryhmät)

Venue

Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna
Viipurintie 2
Hämeenlinna, 13200