Loading Events

« All Events

Suomalaisen laki- ja hallintokielen kehitystä Jaakko Juteinista Euroopan neuvostoon

October 20Klo:17.30-18.30

Free

Kirjailija Eero Ojanen ja OTM, VT Unnukka Stenqvist puhuvat säädöskielen historiasta ja nykyisyydestä.Säädöskieli on yhdessä kirkollisen kielen kanssa historiallisesti ollut yksi niistä poluista, joiden kautta kieli on kehittynyt yhä moninaisempia elämän ilmiöitä kattavaksi.

Tilaisuudessa kuullaan kaksi esitystä:

1.Kirjailija Eero Ojanen: Jaakko Juteini hallinnollisen sanaston kehittelijänä
2.OTM, VT Unnukka Stenqvist, lingvistijuristi emerita Euroopan neuvostossa: Suomalaisen lakikielen kehittäminen monikansalliseksi

Kirjailija Eero Ojanen on Parolassa asuva filosofi, kolumnisti ja kirjailija, joka on julkaissut useita kirjoja, artikkeleita ja teossarjoja.

Hänen uusin kirjansa on Jaakko Juteini – Suomen ensimmäisen kirjailijan tarina (Into 2020). Ojanen on Jaakko Juteini -seura ry:n puheenjohtaja.

Unnukka Stenqvist on toiminut erilaisissa hallinnollisissa ja lainvalmistelutehtävissä Suomessa sekä valtioneuvoston kansliassa että oikeusministeriössä ja viimeksi lingvistijuristina 1994–2005 Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristössä Brysselissä. Työ käsitti muun muassa osallistumista pääsihteeristön oikeudellisessa yksikössä tehtävään säädöskielen tarkastukseen.

Tässä tehtävässä kysymys oli kääntämisestä ja kielen ja sen käsitteistön luomisesta kattamaan yhteiskunnallisia, taloudellisia ja kulttuurisia ilmiöitä ja järjestelmiä, jotka ylittävät omat kansalliset kategoriat ja voivat olla yhteisiä keskenään erilaisille järjestelmille.

Tulo-ohjeet

Leino-saliin voidaan koronaturvallisuussyistä ottaa vain 30 osallistujaa.
Paikat tilaisuuteen jaetaan klo 17 alkaen pääkirjaston yläaulan asiakaspalvelupisteeltä.
Jaettava ilmainen lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn klo 17.20, jolloin salin ovet avataan.

Tulijoiden toivotaan välttävän jonottamista Leino-salin edessä ja muistavan turvavälit.

Details

Date:
October 20
Time:
17.30-18.30
Cost:
Free
Event Categories:
, ,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
https://www.vanamokirjastot.fi/fi/event/suomalaisen-laki-ja-hallintokielen-kehityst%C3%A4-jaakko-juteinista-euroopan-neuvostoon
Yleisö
vanhukset, harrastajat, aikuiset

Venue

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto, Lukiokatu 2, Hämeenlinna
Lukiokatu 2
Hämeenlinna, 13100