Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Päivi Vaarulan Islantilaisessa metsässä

July 8Klo:14.00-August 2Klo:16.00

Free

Forssan museon Galleria Moletti 7.7.- 2.8.2020
Forssalaissyntyisen tekstiilitaiteilija Päivi Vaarulan näyttely “Islantilaisessa metsässä” kuvaa vieraassa maassa asumiseen liittyviä tunteita ja ajatuksia. Se on saanut inspiraationsa Vaarulan kahden vuoden pituisesta oleskelusta Islannissa, Hallormsstaðurissa sekä myöhemmistä residenssijaksoista Islannin pohjoisrannikolla ja Reykjavikissa.

Hallormsstaður on Islannin suurin metsäalue, harvinainen paikallisille, mutta Vaarulalle metsäympäristö toi tuttuuden tuntua. “Vieraassa maassa näkee itsensä uusin silmin”, taiteilija toteaa. “Vaikka islantilaisissa on paljon samaa kuin suomalaisissa, on hyvä muuttaa maahan, jossa mikään ei ole mahdotonta. Islantilainen, joka tulee toiseksi, voittaa hopeaa. “

Muuton, uuden ympäristön, työn ja erilaisen luonnon voimauttava ote näkyy töissä. Teosten taustalla on myös kaikuja muuttoon liittyvistä turhautumisen ja masennuksen tunteista.

Forssan näyttelyn teema on sama kuin Islannin Reykjavikissa maaliskuussa esillä olleen Vaarulan yksityisnäyttelyn teema, Forssassa näyttely on Islannin näyttelyä laajempi.

Hämeenlinnassa asuva Päivi Vaarula valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 1999. Hän on toiminut tekstiilialan opettajana, osallistunut moniin yhteisnäyttelyihin sekä pitänyt useita yksityisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.

Näyttely on avoinna Forssan museon aukioloaikoina ti-pe 10-16, la-su 12-16.

Taiteilija on paikalla vastaamassa kysymyksiin:

su 12.7 klo 13-16

ke 22.7 klo 10-12. 14-16

su 2.8. klo 13-16

Details

Start:
July 8Klo:14.00
End:
August 2Klo:16.00
Cost:
Free
Event Categories:
,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
http://www.forssanmuseo.fi
Yleisö
tekstiilitaiteilijat, aikuiset

Organizer

Forssan museo

Venue

Forssan museo, Wahreninkatu 12, Forssa
Wahreninkatu 12
Forssa, 30100