Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Opastetut kierrokset Tommi Toijan näyttelyssä

08.12.2019Klo:14.00

8€ – 18€

Kierroksella tutustutaan oppaan kanssa Tommi Toijan Omia kuvia -näyttelyyn ja näyttelyssä mukana oleviin teoksiin.

Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken kiinnostavista kuvanveistäjistä. Toijan hämmentynein silmin katsovat hahmot ja niiden luoma omintakeinen maailma ovat löytäneet tiensä monien sydämiin. Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna. Mukana on useita taiteilijan tunnettuja veistoshahmoja – yksi viettää ikuista vappua, toinen näkee unia pimeässä ja kolmas puhaltaa saippuakuplia ylös korkeuksiin. Näyttelyssä on myös harvemmin nähtyjä rintakuvia, croquis-piirroksia ja akvarelleja.

Tommi Toija rakentaa Hämeenlinnan taidemuseoon kokonaiselämyksen, jossa katsojalla on lupa samaistua ja heittäytyä. Näyttelyn teokset ovat taiteilijan omia kuvia, mutta myös muotokuvia nykyihmisestä ihmettelemässä ympärilleen levittäytyvää maailmaa. Tutut ihmisenä olemisen kysymykset, myös ne vaikeat ja vaietummat, saavat Toijan moniulotteisissa teoksissa paljastavan muodon. Teokset ovat syvästi inhimillisiä ja helposti lähestyttäviä. Niissä yhdistyy empatiaa herättävällä tavalla viattomuus ja kapina, lapsuus sekä iätön ja ajaton huumori.

Tommi Toija on helsinkiläinen kuvanveistäjä. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Toija on tehnyt julkisia veistoksia muun muassa Riihimäelle, Jyväskylään ja Kotkaan ja hänen teoksiaan on monissa kotimaisissa taidekokoelmissa. Toija on valmistunut Kuvataideakatemiasta taiteen maisteriksi vuonna 2003.

Details

Date:
08.12.2019
Time:
14.00
Cost:
8€ – 18€
Event Categories:
, , , , , , ,
Esteettömyys
Ei esteetön
Tapahtuman sivu
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/nayttelyt/tommi-toija-omia-kuvia/
Ulkoinen linkki
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/
Yleisö
aikuiset, nuoret, lapset (ikäryhmät), opiskelijat, lapsiperheet, harrastajat, vanhukset, perheet (ryhmät)

Venue

Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna
Viipurintie 2
Hämeenlinna, 13200