Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Oi Suomi – vaelluksia maisemaan

September 1Klo:00.00-September 20Klo:00.00

8€ – 18€

Millainen on suomalainen maisema? Tuuheita metsiä, tuhansia järviä, vuolaana virtaavia vesistöjä, lempeitä lahdelmia, viljavia peltoja, jylhiä kallioita, vaihtuvia vuodenaikoja?

Oi Suomi johdattaa suomalaisen maiseman äärelle. Se kertoo tarinaa maisemataiteemme kehityksestä, sen piirteistä ja tyylipyrkimyksistä 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun ensi vuosiin. Näyttelyn teokset vievät aikaan, jolloin rakennettiin suomalaista maisemakuvastoa ja etsittiin omaa kansallista identiteettiä.

Mukana on romantiikkaa henkiviä maisemaidyllejä ja tunnelmanäkymiä, realistisia ja naturalistisia tulkintoja, kansallisromantiikasta ja symbolismista ammentavia teoksia ja aiheita. Maalaukset heijastavat paitsi kuvataiteen suomalaiskansallisia piirteitä ja pyrkimyksiä, myös taiteen kansainvälisiä tyylivirtauksia. Näyttelyssä nähdään, miten taiteilijat ovat nähneet ja ikuistaneet kotimaansa kuvastoa.

Näyttely on koottu Suomalaiset taidesäätiöt jäsenyhdistysten taidekokoelmista: Alfred Kordelinin säätiö, Fortumin Taidesäätiö, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö, Op Ryhmän Taidesäätiö, Taidesäätiö Merita, UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiö ja Åbo Akademin säätiö.

Yleisöopastuksia näyttelyyn järjestetään 11.7. alkaen keskiviikkoisin ja sunnuntaisin klo 11.30 ja 14.

Details

Start:
September 1Klo:00.00
End:
September 20Klo:00.00
Cost:
8€ – 18€
Event Categories:
, ,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/nayttelyt/oi-suomi-vaelluksia-maisemaan/
Ulkoinen linkki
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/nayttelyt/oi-suomi-vaelluksia-maisemaan/
Yleisö
vanhukset, nuoret, aikuiset

Venue

Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna
Viipurintie 2
Hämeenlinna, 13200