Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Menetys ja muisto -elokuvaviikko: Ari Matikainen, Sota ja mielenrauha

November 24Klo:16.15-17.30

Free

Ari Matikainen, Sota ja mielenrauha. K12. Menetys ja muisto -elokuvaviikon päätöselokuva. Pääsymaksuton. Keskustelu elokuvan jälkeen.

Sota ja mielenrauha tutkii Suomen sotien vaikutuksia koko kansakunnan mentaliteettiin. Peloista ja traumoista ei sopinut heti sotien jälkeen puhua, eikä oikein myöhemminkään. Kuinka monta sukupolvea mielten haavojen parantamiseen tarvitaan? Elokuva koostuu rintaman ja kodin välillä lähetetyistä kirjeistä sekä päiväkirjamerkinnöistä. Yksityiset kokemukset yhdistyvät taidokkaasti koko kansankunnan historiaan, kun dokumenttia varten haastatellut asiantuntijat avaavat sekä sotaa että ihmismielen saloja.

Elokuva on tuotettu yhteistyössä muun muassa seuraavien tahojen kanssa: Puolustusvoimat, Lotta Svärd ry, Kaatuneiden muistosäätiö, Sotainvalidien veljesliitto, Suomen elokuvasäätiö, YLE, AVEK

Koko elokuvaviikon (18.-24.11.2019) ohjelma – elokuvat, luennot ja vierailijat – tapahtuman kotisivulta.

Näytöksiin ja luennoille ei tarvitse ilmoittautua, mutta paikan voi halutessaan varata ennakkoon Museo Militarian asiakaspalvelusta: asiakaspalvelu (at) museomilitaria.fi tai puh. 040 450 7479.

Details

Date:
November 24
Time:
16.15-17.30
Cost:
Free
Event Categories:
, , , ,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
https://kinotavast.net/tapahtumat/menetys-ja-muisto-elokuvaviikko/
Ulkoinen linkki
https://www.museomilitaria.fi
Yleisö
järjestöt, aikuiset, harrastajat, opiskelijat, vanhukset

Venue

Museo Militaria, Vanhankaupunginkatu 19, Hämeenlinna
Vanhankaupunginkatu 19
Hämeenlinna, 13100