Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Luonnon helmassa – Anni Rapinoja

February 14Klo:11.00-March 8Klo:17.00

8€ – 18€

Kuvataiteilija Anni Rapinojan (s. 1949) työtovereita ovat metsän eläimet ja kasvit. Kun hän astuu työhuoneestaan pihamaalle ja metsään, luonto tarjoaa hänelle kaiken tarvittavan, kuitenkin aina omilla ehdoillaan.

Hirven- ja jäniksenpapanat, juolukanlehdet, pihlajanmarjat, sammaleet ja naava saavat uuden ja yllätyksellisen muodon Rapinojan herkkäviritteisissä teoksissa. Luonto jatkaa työskentelyään valmiissakin teoksessa, sillä vihreä puolukanlehtikenkä muuttuu vuosien saatossa tumman okranruskeaksi.

Näyttelyssään Rapinoja pureutuu ihmisen ja luonnon suhteeseen. Taiteilija kantaa huolta luonnon monimuotoisuudesta, ilmastosta, vesistä ja metsistä. Rapinojan teokset puhuvat luonnon puolesta hiljaisella mutta pysähdyttävällä äänellä ja ovat kipeän ajankohtaisia.

Luonnon kiertokulku, koko elämän kehä kasvusta kuolemaan, on Rapinojan taiteen lähtökohtana ja innoituksen lähteenä. Näyttelyssä nähdään veistoksia, installaatioita ja videoteoksia.

Anni Rapinoja on hailuotolainen kuvataiteilija. Hän tehnyt neljän vuosikymmenen mittaisen uran kuvataiteen parissa, pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla. Rapinoja on koulutukseltaan myös luonnontieteilijä.

Avoinna: 14.2.-10.5.2020, ti-to 11-18, pe-su 11-17, ma suljettu (HUOM! poikkeava aukiolo to 9.4. klo 11-16, pe 10.4. suljettu)

Details

Start:
February 14Klo:11.00
End:
March 8Klo:17.00
Cost:
8€ – 18€
Event Categories:
, , , , , , ,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/
Yleisö
aikuiset, nuoret, lapset (ikäryhmät), opiskelijat, lapsiperheet, harrastajat, vanhukset, perheet (ryhmät)

Venue

Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna
Viipurintie 2
Hämeenlinna, 13200