Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kuulokuvia -konsertti Vilja Tammisen valokuviin

January 19Klo:16.00-17.00

15€

Riihimäen taidemuseossa on sunnuntaina 19.1. klo 16 Kuulokuvia –konsertti, joka perustuu Vilja Tammisen parhaillaan esillä olevaan “All these Silent Years” –valokuvanäyttelyyn. Konsertissa valokuviin yhdistetään kuulokuvia, valokuvan tunnelmasta esiin nousevia lauluja Emmi Wirran (laulu) ja Matti Paatelman (piano) esittäminä.

Vilja Tammisella on ainutlaatuinen kyky tallentaa valokuvaan tunteita aidoimmillaan. Hän osaa vangita hetkiä, jotka välähdyksenomaisesti vievät katsojan keskelle elämäniloa, surua ja tuskaa. Kuvien tunnelmaan imeytyy mukaan. Kuulokuvia -konsertin teemana onkin elämä sellaisena kuin se vastaan tulee; lapsuuden elämänilosta nuoruuden tuskaan ja unelmiin, vanhemmuuden/ lapsettomuuden syvistä tunteista vanhuuden elämänkokemukseen.Konsertin musiikki on elämäntäyteistä: sävelminä vuorottelevat laulelmat Edu Kettusesta Viitasen Piian, lastenlaulut, musikaali- ja oopperasävelet. Youtubessa on kuunneltavissa maistiaisena kuulokuva Vilja Tammisen Peikko –nimisestä valokuvasta otsikolla Tiritiriteijaa.

Matti Paatelman soittoa on kuullut lähes jokainen suomalainen: hän on ollut vuodesta 2009 asti pianistina monissa TV-ohjelmissa, mm. Tanssii tähtien kanssa. Hän on kosketinsoittaja mm. Samuli Edelmannin ja Sami Pitkämön orkestereissa. Paatelman sävellyksiä ovat levyttäneet mm. Samuli Edelmann, Rajaton ja Johanna Iivanainen. Hän myös voitti vuonna 2018 tangomarkkinoiden sävellyskilpailun. Paatelma opettaa Sibelius-Akatemiassa vapaata säestystä ja pop/jazz-pianonsoittoa.

Emmi Wirta on mezzosopraano, jonka ohjelmistossa on erityisesti suomalaista musiikkia laulelmista Merikantoon sekä keskiajan, renessanssin ja barokin ajan musiikkia. Viime vuosina hän on konsertoinut mm. Selloduo Varosen, Kaarina Savosen ja Musica Borealis –vanhan musiikin yhtyeen kanssa. Hän myös tuottaa musiikki- ja kulttuuritapahtumia. Wirta on opiskellut pääaineena barokkilaulua Helsingin ammattikorkeakoulussa, josta on valmistunut vuonna 2007.

Details

Date:
January 19
Time:
16.00-17.00
Cost:
15€
Event Categories:
, , , ,
Esteettömyys
Esteetön
Ulkoinen linkki
https://riihimaentaidemuseo.fi/2019/09/23/kuulokuvia-konsertti-19-1-2020/

Venue

Riihimäen taidemuseo, Temppelikatu 8, Riihimäki
Temppelikatu 8
Riihimäki, 11100