Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Karjalaiset Kesäjuhlat® 14.-16.6.2019

June 14Klo:10.00-June 16Klo:17.00

Osa tapahtumista on maksullisia (esim. ruokailut, avajais- ja pääjuhla, klubi-illat ja lavatanssit), osa maksuttomia (mm. Karjalainen Tori on avoinna kaikille).

Karjalaisseurojen Etelä-Hämeen piirin alueelle asutettiin jatkosodan jälkeen noin 73 800 luovutetun Karjalan evakkoa, joista valtaosa oli Antrean, Muolaan ja Vuokselan sekä osin Kivennavan kunnista. Etelä-Hämeen piirin väki valmistautuu nyt vuorollaan toivottamaan karjalaisen heimon ystävineen Karjalan Liiton kesäjuhlille 14.-16.6.2019 Hämeenlinnaan, joka on muodostunut keskiaikaisen Hämeen linnan ympärille, vesi-, tie- ja rautatiereittien varrelle.

Karjalaiset kesäjuhlat® alkavat perjantaina 14.6. klo 10 Hämeenlinnan torilla haitarimusiikki -esityksillä ja klo 12 Hämeen linnassa pidettävällä Juhlaseminaarilla jatkuen illalla torilla klo 18 Erkki Liikasen vetämällä yhteislaulutilaisuudella sekä Palokunnantalolla klo 21 vietettävällä klubi-illalla, jossa esiintyy Värttinä Vocals ja Panssariprikaatin Varumiestoimikunnan soittajat.
Lauantaina 15.6. aukeavat Karjalainen tori sekä juhlakanslia klo 9 Hämeenlinnan urheilupuistossa vierekkäin sijaitsevilla Elenia-Areenalla ja Säästöpankki-Areenalla. Halleihin sijoittuvat sekä torimyyjät että pitäjien edustajat ja lisäksi muun muassa Kyyrölän savenvalajat ja muita käsityöläisiä on esittämässä työnäytöksiään. Lauantai-aamupäivänä on piirakkakilpailu sekä Kuorokavalkadi ja Urheilupuiston alueella on myös lasten omaa ohjelmaa, Karjalan Maraton ja Nuorten Maili. Kyykänlyönnistä kisataan Turengissa ja Golf-ottelu on Aulangolla. Kesäjuhlien avajaiset ovat klo 15 ja Turun Karjalakuoron konsertti klo 17 sekä Viipurin Lauluveikkojen kirkkokonsertti klo 19:30. Iltaohjelmassa on myös mm. Katumajärven lavalla klo 20 alkaen pidettävät tanssit sekä Palokunnantalolla klo 21 vietettävä klubi-ilta.
Sunnuntai 16.6. alkaa ortodoksisella ja evankelisluterilaisella jumalanpalveluksella ja myös Karjalainen tori avautuu jälleen klo 9 Urheilupuistossa, jonne perinteinen lippukulkue torilta johdattaa keskipäivällä väen klo 14:30 alkavan päiväjuhlan viettoon.

Tässä osa ohjelmasta ja lisäksi kaupungin museot ym. toimijat tarjoavat palveluitaan.

Details

Start:
June 14Klo:10.00
End:
June 16Klo:17.00
Cost:
Osa tapahtumista on maksullisia (esim. ruokailut, avajais- ja pääjuhla, klubi-illat ja lavatanssit), osa maksuttomia (mm. Karjalainen Tori on avoinna kaikille).
Event Categories:
, , , , , , , , , ,
Esteettömyys
Ei esteetön
Tapahtuman sivu
https://www.karjalaisetkesajuhlat.fi/
Yleisö
perheet (ryhmät), lapsiperheet, järjestöt, yrittäjät, aikuiset, lapset (ikäryhmät), harrastajat, vanhukset, yritykset, opiskelijat, nuoret

Venue

Urheilupuisto, Pullerinmäki, Härkätie 17, Hämeenlinna
Härkätie 17
Hämeenlinna, 13600