Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kädet savessa – taiteilijatapaaminen ja työpaja Tommi Toijan näyttelyssä

January 12Klo:14.00

8€ – 18€

Omia kuvia -näyttelyn viimeisenä aukiolopäivänä taiteilija Tommi Toija on taidemuseolla ja yleisön jututettavana. Kädet savessa -tapahtumassa Toija kertoo taiteestaan ja esittelee veistoksen muotoutumista savesta, joka on päämateriaalina hänen tuotannossaan. Yleisöllä on myös mahdollisuus kokeilla oman veistoksen muovailua Tommi Toijan taiteen innoittamana.

Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken kiinnostavista kuvanveistäjistä. Toijan teokset syntyvät intuitiivisesti ja veistoshahmot kehittyvät pikkuhiljaa työskentelyn edetessä. Veistosten päämateriaalina on savi, jonka lisäksi taiteilija hyödyntää tarvittaessa myös muita materiaaleja kuten pronssia. Veistosten mittakaava vaihtelee miniatyyristä monumentaalikokoon.

Tommi Toija on helsinkiläinen kuvanveistäjä. Veikko Halmetojan kuratoima Omia kuvia -näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna. Mukana on useita taiteilijan tunnettuja veistoshahmoja – yksi viettää ikuista vappua, toinen näkee unia pimeässä ja kolmas puhaltaa saippuakuplia ylös korkeuksiin. Näyttelyssä on myös harvemmin nähtyjä rintakuvia, croquis-piirroksia ja akvarelleja. Tommi Toijan teokset ovat syvästi inhimillisiä ja helposti lähestyttäviä. Niissä yhdistyy empatiaa herättävällä tavalla viattomuus ja kapina, lapsuus sekä iätön ja ajaton huumori.

Details

Date:
January 12
Time:
14.00
Cost:
8€ – 18€
Event Categories:
, , , ,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
https://www.hameenlinnantaidemuseo.fi/
Yleisö
aikuiset, harrastajat, opiskelijat, nuoret, vanhukset

Venue

Hämeenlinnan taidemuseo, Viipurintie 2, Hämeenlinna
Viipurintie 2
Hämeenlinna, 13200