Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hämeen Keskiaikafestivaali 2019

August 14Klo:17.00-August 18Klo:17.00

Juuri nyt on vielä saatavilla erityisen edulliseen aikaisen linnun alehintaan päiväliput, kolmen päivän festivaalipassit sekä paljon toivotut perheliput. Kipin kapin lippukauppaan.

Keskiaika saapuu jälleen elokuussa.

Taistelut. Ohjelmasta löytyy niin buhurtin mäiskintää, viikinkien taisteluita sekä huikeat turnajaiset, joka päivälle löytyy kaikkea tätä. Ensimmäistä kertaa Suomessa on kävijällä mahdollisuus nähdä lauantai-iltana huikea liki kaksi tuntinen tuliturnajaisspektaakkeli huikeine katsomoineen ja aitioineen, tätä ei kannata jättää näkemättä. Illan turnajaiset aloittaa musikantit sekä ilveilijät, saattaapa sekaan eksyä muutama viikinkikin miekkojaan kalisuttelemaan. Rohanin-tallin turnajaiset päättävät upean ohjelmallisen illan.

Pidot.Linnan vouti on suuressa armossaan antanut tykkitornin eli rondellin yhdeksi illaksi rahvaan käyttöön ja
kutsunut jalosukuiset herrat, rouvat ja viehättävät lapset vieraakseen Linnantuvan juhlalliseen tunnelmaan. Lauantaisena iltana laittaakin linnan palvelusväki juhlavasti parasta pitkiin pöytiin. Meno on kuin kekrinä konsanaan. Pöytään kannetaan astioittain toinen toistaan herkullisempia aterioita. Tällaisia ei yleensä saada kansan ulottuville. Menut pitoihin löytyy tarkemmin tapahtumamme nettisivuilta.

Kireän kypärän tavernapiha tarjoaa viihdykettä kansalle jo keskiviikkoillasta lähtien. Tavernassa pääset nauttimaan niin ruoasta, juomasta kuin ennenkuulumattoman upeasta ohjelmastamme. Tavernassa esiintyy mm. jo tutuksi tullut Greenrose Fair ja Saksasta saapuva Corvus Corax. Ohjelmistomme on laaja ja vie kuulijansa taatusti keskiaikasen elämyksen huipulle, vain parasta meidän kävijöillemme.

Keskiaika näkyy myös festivaaleilla enemmän kuin koskaan. Markkinatorimme laajat valikoimat pistää kukkaron nyörit koville, kaikki ihanuudethan pitää saada myös kotiin kannettua. Leirit nousevat tänäkin vuonna ilahduttamaan kävijöitämme. Leireissä majailevat keskiaikaharrastajat elävät aikaa kuin silloin ennen, piipahda teltan kulmalle kysymään kuulumiset. Uutuutena alueelle nousee fantasialeiri Metsänpeitto, jonka suojissa velhot ja virvatulet ovat tuutu näky.

Tervdetuloa nauttimaan elämyksestä kanssamme!

Details

Start:
August 14Klo:17.00
End:
August 18Klo:17.00
Cost:
Juuri nyt on vielä saatavilla erityisen edulliseen aikaisen linnun alehintaan päiväliput, kolmen päivän festivaalipassit sekä paljon toivotut perheliput. Kipin kapin lippukauppaan.
Event Categories:
, , , , , , , , , ,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
https://www.keskiaikafestivaali.fi/
Yleisö
järjestöt, lapset (ikäryhmät), vanhukset, yrittäjät, aikuiset, harrastajat, perheet (ryhmät), lapsiperheet, nuoret, yritykset, opiskelijat

Venue

Hämeenlinna Linnanpuisto, Kustaa III:n katu 6, Hämeenlinna
Kustaa III:n katu 6
Hämeenlinna, 13100