Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ANNA ELLMÉN Espèces perdues / Kadotettuja lajeja

February 4Klo:17.00-February 23Klo:16.00

Free

Nyt nähtävillä olevat veistokseni kuvaavat sukupuuttoon kuolleita eläimiä ja niiden osia. Ranskalainen eläintieteilijä Georges Cuvier (1769−1832) esitti ensimmäisenä, että lajien sukupuutto on laajalle levinnyt ilmiö. Tätä ennen oli pidetty mahdottomana, että luoja loisi lajeja, jotka olisivat niin heikkoja, että katoaisivat. Cuvier pystyi kuitenkin osoittamaan, että eräät löytyneet fossiilit olivat espèces perdues, kadotettuja lajeja. Elämänsä aikana Cuvier todisti, että useat kymmenet lajit ovat kadonneet jäljettömiin. Cuvier’lla ei ollut evoluution näkökulmaa vaan hän uskoi, että useat katastrofit ovat pyyhkäisseet lajit mennessään. Nykyään tiedämme, että evoluution ja katastrofien lisäksi ihmisen toiminnalla on suuri vaikutus lajien katoamiseen.

Veistosteni aiheet ovat saaneet innoituksensa sekä yleisesti tunnetuista että kuvittelemistani tarinoista, jotka liittyvät kadonneisiin lajeihin. Tarinat ovat väistämättä melankolian sävyttämiä. Kadonneista eläimistä on muodostunut mielessäni myyttisiä olentoja, joiden tarinat kurkottavat kadonneesta todellisuudesta tähän päivään.

Anna Ellmén (s. 1981) on Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta vuonna 2014 valmistunut kuvanveistäjä, joka asuu ja työskentelee Turussa. Ellmén käsittelee teoksissaan muun muassa yhteiskuntaa, valtaa sekä ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Hän on opiskellut myös Turun yliopistossa kulttuurihistoriaa ja valmistunut filosofian maisteriksi vuonna 2014.

NÄYTTELYN AVAJAISET 4.2. KLO 17-19
FORSSAN MUSEO, GALLERIA MOLETTI
WAHRENINKATU 12, FORSSA
TERVETULOA!

Details

Start:
February 4Klo:17.00
End:
February 23Klo:16.00
Cost:
Free
Event Categories:
, , , , , , , , , , ,
Esteettömyys
Esteetön
Tapahtuman sivu
http://www.forssanmuseo.fi/ajankohtaista/?newsid=577&newstitle=Anna+Ellm%C3%A9n+-+Esp%C3%A8ces+perdues+%2F+Kadotettuja+lajeja+4.2.+%E2%80%93+23.2.2020
Yleisö
aikuiset, nuoret, yritykset, yritystoiminta, järjestöt, lapset (ikäryhmät), opiskelijat, lapsiperheet, harrastajat, vanhukset, yrittäjät, perheet (ryhmät)

Venue

Forssan museo, Wahreninkatu 12, Forssa
Wahreninkatu 12
Forssa, 30100